- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

„Az apostolok kérték az Urat: „Növeld bennünk a hitet.”  Az Úr ezt felelte: „Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki gyökerestül és verj gyökeret a tengerben! - megteszi nektek.” (Lk 17,5-6)

https://www.egzotikusfuszerek.hu/hu/fuszer_webaruhaz-category-0/alapfuszerek-category-9/mustarmag__feher_sarga_egesz-product-81-1/

„Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen hasonlattal szemléltessük? Olyan, mint a mustármag. Amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál. De aztán, hogy elvetették, egyre nő, és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Akkora ágakat hajt, hogy az égi madarak árnyékában tanyáznak.” (Mk 4,30-32)

 

Kedves Szentjánosos Családok, Kollégák, Munkatársak!

ELŐSZÖR IS: EZ CSAK LEHEŐSÉG, NEM EGY KÖTELEZŐ FELADAT.

Arra gondoltam, talán időszerű volna, ha húsvétkor a (megerősítendő?, erős?, pici?, talán éppen kételyekkel küzdő? stb.) hitünkkel ajándékoznánk meg az Urat és egymást is.

Én alapvetően az alábbira gondoltam, de természetesen mindenki úgy gondolja tovább, ahogy számára a legmegfelelőbb. Én a magam részéről csak a mustármag és hit ajándékozható formáját tartottam szem előtt.

  1. Vegyél egy csomag mustármagot, és a többit, ami az alábbi recept hozzávalói között található (nem hiánycikk egyik boltban sem, ahol jártam, a kicsit drágább tételek szerintem az olcsóbb változatra is cserélhetők, ha muszáj)!
  2. Aztán egy üres, kisebb befőttesüveget is kapj elő… (talán a mostani konzervidőszakban ez van is otthon)!
  3. Majd kövesd a receptet, miközben imádkozol azokért, akiknek készíted a húsvéti sonkához a MUSTÁRT…!
  4. Csomagold, díszítsd, esetleg számodra vagy a megajándékozott számára fontos/kedves szentírási idézettel is!
  5. Add át… pl. ablakon vagy kerítésen át, becsöngetve, ajtó elé téve stb., ahogy biztonságosnak érzed!
  6. Itt a recept, egyben az ötlet egyik forrása is (nem reklám)😊:

Áldott húsvéti ünnepeket! Viczenik Anna (néni)