- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017
"Színház az egész világ
És színész benne minden férfi és nő:
Fellép és lelép, s mindenkit sok szerep vár 
Életében." 
 
Shakespeare sorai az egész világon ismertek, de még soha nem voltak annyira igazak nekünk, annyira igazak ránk, mint idén február elején (és az előtte lévő néhány hónapban). 
 
Iskolánk felsős színjátszó szakkörével részt vettünk a József Attila Színház által szervezett Ádámok és Évák ünnepe című programban. Mint a 19 másik résztvevő általános iskolás csoport, mi is kaptunk egy mentort, egy kelléket, egy tájegységhez tartozó mesegyűjteményt - és a feladatot, hogy csináljunk egy nagyjából tíz perces előadást kellékekkel, jelmezekkel és mindennel, ami a színházhoz tartozik.

Nem volt könnyű. Egyáltalán nem. De azért az élményért, amit február 11-én este kaptunk (gyerekek, tanárok szülők) megérte. Nagyon is! 
Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a gyerekek dolgoztak, amit mutattak a színpadon és arra, hogy a szakmai zsűri is meglátta azt, amiben mi igazán jók vagyunk: a közösséget. A kapott értékelés szerint mi lettünk a "Legösszeszokottabb csapat", és miénk lett az este "Legjobb előadás"-a. 
 
Az estéről a színház készített felvélt. Itt megtekinthetik (akik látták, újraélhetik) az előadásunkat és a zsűri értékelését is.