- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

Tisztelt Szülők!

A mai nappal befejeződik a tanév első egybefüggő szakasza. A jövő héten az - őszi szünetben - az iskola zárva lesz, az előírások szerint fertőtlenítő takarítást tartunk!

Köszönjük együttműködésüket, hogy az eltelt majd 2 hónap alatt nem történt komolyabb fertőzés az iskolában.

Kérem, hogy a szünet után, a szeptemberihez hasonló intenzitással tartsuk be mindannyian a járványügyi szabályokat, ne fáradjunk bele, ne lazítsunk a megszokottá váló gyakorlaton!

Különösen ügyeljen minden család az őszi általános megbetegedési időszakban az iskolába jövő gyermekek egészségi állapotára, mivel egy kis jótékony elnézés, ráhagyás kapcsán nagyobb közösséget is meg lehet fertőzni.

Az iskolában történő oktatás jóval hasznosabb a digitális módnál, Önök, a gyermekek és a pedagógus kollégák szempontjából is.

A járvány veszély miatt a tervezett november 2-i közös iskolai szentmise elmarad, a szünet utáni hétfőn minden tanulónak a megszokott hétfői rend szerint az iskolába kell jönnie! 

Minden családnak jó pihenést, jó egészséget kívánok!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Käfer György - igazgató

1. nap: Indulós, buszozós, kacskaringós utazós, Mikszáth Madách, Petőfi, BlahaLujza, Kossuth, Tompa, kilátóban nézegetős, patakba beleesős, láblógatós, sziklamászós, mindenzárva, templomnyitva, játszós, várós, fényképezős, nagy fa mögül leselkedős. Várunk második nap! A képre kattintva további ízelítőt kaphatnak az első napból! 

 

3. reggelünk

3. és 4. nap: buszról le, buszra fel, csak megyünk és megyünk. Nagyon sok látnivaló, nagyon sok élmény, vár, vár és vár, no meg emlékmű. Hegyek és völgyek, napsütés és szakadó eső, kátyúk és tehenek, lányokkal barátkozás, SET és römi. Részleteket majd a gyerkőcök mesélnek, hiszen holnap már otthon!

Kedves Szülők!

Ha gyermekük a 2017/2018-as tanévben kezdi az első osztályt, szeretettel várjuk Önöket a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola nyílt napjaira és a leendő tanítványainknak szervezett előkészítő foglalkozásokra! A részletekért kattintson ide!

Az 1956-os forradalom ünnepének 60. évfordulója épp vasárnapra esett. Ez rögtön fejtörésre adott okot a megemlékezés tervezésekor. Előtte legyen vagy a rákövetkező hétfőn? És milyen formában? Kinti helyszín vagy iskolai ünnepség? Ötlet ötletet szült, míg kialakult a végleges terv.

Projekthét. De hogyan töltsük meg igazán tartalommal? Hogy több legyen, mint egy divatos oktatási forma, öncélú „eztisjólkitaláltuk” program.

Nem volt egyszerű. Napról-napra haladva egyre több, a forradalommal kapcsolatos ismeret, élmény, hangulat ostromolta felsőseinket. Kikerülhetetlenül.

Visszatekintve, több olyan pillanata volt az eseménynek, amiért azt mondhatjuk, megérte.

A képekre kattintva kaphatnak egy kis szeletet, ízelítőt rendhagyó megemlékezésünkből.

Csillogó szemű, mosolygós gyerekekkel telt meg a díszterem október 5-én délelőtt.

Benedek Elekre és A magyar népmese napjára emlékeztünk az alsó tagozatosokkal. Igen, igen, nem szeptember 30-án, ahogy azt „hivatalosan” kellett volna. Csakhogy mi aznap – szeptember 30-án – kirándultunk, így aztán másik időpontot választottunk, arra gondolván: mesélni mindig jó.

Minden a mesékről szólt. Már a hangulatot is sikerült megteremteni a környezettel, hiszen előzetes felhívásunkra szebbnél szebb alkotások érkeztek, aminek azért is örültünk igazán, mert nem verseny volt, nem volt tétje. Díja csupán a készítők együtt töltött örömteli ideje, és az elkészült alkotás fölött érzett megelégedettség. Nem is tudjuk másként közkinccsé tenni a sok- sok csodaszép művet, mint egy sebtében készített videóval, amelyet megtekinthetnek itt.

 A nyolcadikos nagylányok bemutató képsoraival indult a program, amellyel a népmesék szereplőit hozták el nekünk.

Detti néni meséjével elröpített bennünket egy kicsi nógrádi faluba. Igazi mesemondó hangulatot teremtett, tájnyelvi szófordulataival, szép népviseletével. Itt a videó, érdemes megnézni! 

Majd a kicsik és a nagyobbacskák következtek.

A gyerekek aktív részvétele, örömteli arcocskája bebizonyította: mesét hallgatni, olvasni, mondani nagyon jó.

Fotók az eseményről itt.

Szeretettel várunk benneteket egy kis péntek esti beszélgetésre, 2016. október 28-án 18.00 -22.00 óráig.

A régi tanáraitok

Vedd észre! - Rászorulók egy nagyvárosban

 Felsős diákjaink, tanáraink és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat meghívott munkatársai voltak aktív résztvevői annak a Katolikus Kulturális Napok keretében szervezett programnak, amelynek témája a város, a városi élet, a saját környezetünkben való segítségnyújtás és szentté válás lehetőségeinek megtalálása volt, Kalkuttai Szent Teréz életéhez kapcsolódóan. A rendezvényre 2016. október 10-én került sor iskolánk dísztermében.

Köszönjük mindenkinek, aki imával, részvételével, szervezésével, a lebonyolításban való közreműködésével vagy bármilyen, fel nem sorolt módon segítette a rendezvény megvalósítását!

 

Megtörtént az önkéntes alapú, felsős tanulókból álló diákügyelet első havi értékelése. A diákok munkáját személyenként pontozva, "tisztségenként" összesítve az alábbi eredmények születtek:

Nyolcadikosok: hibátlan teljesítmény mindenkitől az alsó folyosón.

Kisfőnökök: Békési Bertalan, 7.o.

Küldöncök: Debreczeni Örs, 7.o.

Lány mosdó: Ercsey Petra, 5.o.

Fiú mosdó: Somodi Péter, 5.o.

Cirkáló 1 és 2: Csicsák Krisztián,  7.o., Deák Jakab, 5.o.
Köszönjük minden ügyeletes munkáját, gratulálunk a győzteseknek! Már csak a jutalomprogram van hátra!:)

Kirándulni indultunk szeptember utolsó napján. Az idő is szép volt, a program is jól sikerült. A felsős kirándulás képei a galériában, vagy kattintson a képre!

!!!Megérkeztek táborozóink!!!

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. A Microsoft Digitális Oktatási Alapcsomagjának újabb elemeként most minden iskolás gyerek akár 5 számítógépre, valamint további 5 mobil eszközre ingyen töltheti le otthonában a legelterjedtebb irodai programcsomag, a Microsoft Office legújabb, jogtiszta verzióját a következő linken: www.O365.educatio.hu

Ide kattintva olvashatják a 2015. 09. 25. hírlevelet.

Ide kattintva elolvashatja a 2015. 06. 11. hírlevelet. 

Ide kattintva elolvashatja a 2015. 05. 05. hírlevelet, valamint a Karizmák ünnepéről itt tájékozódhat.

Ide kattintva elolvashatja a 2015. 04. 30. hírlevelet.

Ide kattintva elolvashatja a 2015. 04. 15. hírlevelet.

Ide kattintva elolvashatja a 2015. 04. 08. hírlevelet.

Ide kattintva elolvashatja a 2015. 03. 12. hírlevelet.

Kedves Látogatók!

A honlap fejlesztés alatt van és az esetleges hiányosságokért elnézést kérünk!