- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

Köztudott, hogy az igazi pedagógus nemcsak szavaival, hanem tetteivel is példát állít tanítványai elé. Olykor a tettei még meghatározóbbak lehetnek, mint szavai…

Az elmúlt hónapokban iskolánk egyik pedagógusa, Arday Andi néni – testnevelő - szavak nélkül állított példát mindnyájunk elé lemondás, akarat, kitartás és alázat terén.

Andi néni még télen elhatározta, hogy úszó múltját felelevenítve (válogatott úszó volt fiatalon) ismét „vízre száll”, hogy az elérhető közelségben, azaz Budapesten megtartott nyári vizes vb szenior ( Fina Masters) részlegének aktív részese legyen. Az elképzelést tettek követték, azaz hajnali ébresztők sötétségben, hidegben, forróságban; napi 3-4-5 km úszás még a tanítás előtt; száraz edzések, pl. kerékpáron…és még a fagyiról is le kellett mondani…

Tette mindezt úgy, olyan csendben, hogy környezte mit sem észlelt ebből.

Célkitűzése nem a dobogó volt, hanem az, hogy ismét bekerüljön az úszóvilág áramába, s megjavítsa addigi legjobb szenior idejét.

Andi néni 200 háton és 200 gyorson bizonyította – nagyszámú szurkoló családtag, kolléga, tanítvány előtt a Duna Arénában -, hogy a befektetett energia, idő és a sok lemondás mindig meghozza a gyümölcsét: mindkét versenyszámban 15 másodperccel!!!! javított addigi legjobbján, hátúszás futamában szinte unatkozott az utolsó 50 méteren, olyan fölénnyel nyerte.

Összesített eredménye dobogó nélkül is kitűnő lett.

Gratulálunk Andi néninek, büszkék vagyunk nem elsősorban az eredményére, hanem arra, ahogyan az odáig vezető utat végigjárta, s ezzel kivívta azt, hogy iskolánknak SAJÁT BAJNOKA legyen!

 

 Rády Judit igh.

Budapest, 2017. aug. 26.