- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

 
 
Advent első vasárnapja előtt diákoknak, tanároknak egyaránt lehetőségünk volt egy kicsit kilépni a hétköznapi rutinból és igazán tartalmas programmal ráhangolódni a karácsonyt megelőző időszakra. Az alábbi fotók kis ízelítőt adnak a nap hangulatából. Köszönet a szervezőknek!

Kegyelmekben és szeretetben gazdag Karácsonyt és áldott Új esztendőt kívánok az iskola közössége nevében családjuknak! 

  1. január 3-án, szerdán reggel folytatjuk a tanévet!

Ezúton kérem, hogy 2018. január 8-án hétfőn, amennyiben lehetséges 14 órakor vigyék haza a gyermekeket, mert tanári továbbképzés lesz iskolánkban.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Käfer György

igazgató

Már csupán néhány nap és itt a karácsony. Emberek sokasága készülődik erre az ünnepre. Ki így, ki úgy. A nagyvárosban élők szembesülhetnek a lehetetlen közlekedési helyzettel, a zsúfolásig tömött bevásárlóközpontokkal. Mit is tehetünk, hogy a talmi csillogás, a bevásárlási láz ellensúlyozásaképp megmutassuk a ránk bízott gyermekeknek, hogy mást rejt igazán ez az ünnep. Megpróbálunk tenni mindenfélét, olyan dolgokat, eseményeket találunk ki, amelyekben részt venni jó. És azért a legjobb, mert másoknak is örömöt okoz.

 

„Betlehem kis falucskában” címmel betlehemkészítésre hívta, várta iskolánk mindazokat, akik szeretnek alkotni. Az esemény részleteiről a képre kattintva olvashat. 

A kiállítást az iskola énekkarosai és furulyaszakkörösei nyitották meg.

 Betlehemezés, pásztorjáték - Pásztorjáték nyugdíjas atyáknak

Tanulóink pásztorjátékkal ajándékozták meg a nyugdíjas atyákat Budapesten, a prímási palotában - adta hírül a Magyar Kurír 2016. december 19-én, hétfőn. A cikket itt olvashatják:

http://www.magyarkurir.hu/hirek/masodik-osztalyos-gyermekek-pasztorjatekkal-ajandekoztak-meg-nyugdijas-atyakat-budapesten

 Az eseményről videó is készült:

https://www.youtube.com/watch?v=C2j_W1hr38g&feature=youtu.be

 Fotók pedig a képre kattintva láthatóak.

 

Alsósaink nagy lelkesedéssel vesznek részt betlehemezésben, pásztorjátékban. Különböző intézményeket, többek között óvodákat látogatnak meg, ott már ők lehetnek a „nagyok.”
Ez most már hagyománynak tekinthető, hívják, várják kisdiákjainkat, ők pedig nagy örömmel készülnek erre az eseményre. Képek később lesznek megtekinthetőek a galériában.

Segítünk, ahol tudunk

Felsőseink minden évben vállalnak segítő tevékenységet, vagy valamely szervezet munkájába bekapcsolódva, vagy maguk által kitalált feladattal. Diákjaink nagyon lelkesen vesznek részt ebben, a tapasztalatokat az adventi időszak végén közkinccsé tesszük.

Angyaljárás és roráte

Természetesen idén is „dobozoltunk”. Készültek az ajándékcsomagok Böjte Csaba atya pártfogoltjainak, illetve testvériskolánk gyermekeinek.

És igen, korán kell kelni nagyon, de minden osztály volt rorátén, megtapasztalhatták a hajnali csöndes, álmos imádkozás élményét.

Kedves Szülők, köszönjük a sok segítséget, amit ebben az időszakban kaptunk és kapunk.

December 21-én Lelki napot tartottunk, amelyről az alábbi linken található képtár: 

Áldott, békés, szép karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk,iskolánk vezetősége és nevelői. 

Legutóbbi versenyeredményeink megtekintéséhez kattintson ide.