- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

Munkanapokon 9.00 - 13.00 óráig

Tisztelt Szülők!

Szeretettel várunk minden leendő Elsőst és Szüleit iskolaváró programjainkra!

Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 1043 Budapest, Tanoda tér 6. 

A részletekért kattintson ide!

 Jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide!

 

 Kedves Szülők!

Az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskolába a felvételi eljárások május hónapban szoktak megtörténni!

Iskolánkban a zeneiskola több hangszert és szolfézst is tanít az iskolánkkal egyeztetve, így a gyermekeknek nem kell elhagyniuk az iskolát a zeneórák miatt.

(előkészítő elsős ás esetleg másodikos gyermekeknek, szolfézs, zongora, klarinét, fuvola, furulya, rézfúvós hangszerek, citera)

A következő tanévvel kapcsolatos felvételi eljárások eljárásrendjét, a lehetőségeket az alábbi linken találják!

http://ujpestizenede.hu/felveteli2020

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Käfer György - igazgató

           „Elvitték az Urat a sírból, és nem tudom, hova tették!” - „Látta mindezt és hitt.” Gondoljuk el, nem volt könnyű sem a sírhoz érkező Mária Magdolna, sem az odafutó tanítványok számára elsőre feldolgozni az üres sír látványát. Nekünk sem lett volna az. Még akkor sem, ha Jézus maga előre megmondta, hogy fel fog támadni a halálból. Mert ugyan melyikünk tudta volna a pénteki események után akár csak elképzelni is ezt? A „rendezett üresség”, az Úr adta belső tisztán látás kegyelme: így lehet az, hogy János „látta mindezt és hitt”. Saját, személyes hitünknek már biztos támaszát jelenti a tanúságtévő apostolok, asszonyok, vértanúk és az azóta eltelt évszázadok keresztényeinek hite. Hálát adunk-e a hitünkért? Tanúságot tesznek-e róla tetteink, szavaink hogy a feltámadt Krisztushoz tartozunk? Megéljük-e úgy hitünket, hogy az támasza lehessen mások hitének?

(Viczenik Anna)

Március 14-én végre a közönségnek is bemutathattuk a műsort, melyre oly sokat készültünk.

Az eseményről a Magyar Kurír hosszú cikkben számolt be, amelyet a képre kattintva olvashatnak.

Ide kattintva megtekinthetik az 1848. március 15 –i megemlékezés videó felvételét, melyet Kánnár Jánosné (Kati néni) készített.

 

Az őszhöz hasonlóan a téli hónapok is eseménydúsan teltek. Nagyon szép, lelkiekben, cselekedetekben gazdag adventi napokat éltünk. Minden osztály korának, képességének megfelelően vette ki részét a „jócselekedetekből”. Volt pásztorjáték, élelmiszer csomag gyűjtés, látogatás idősek otthonában, jótékonysági teadélután és még ki tudja mennyi minden.

Karácsony előtti lelki napunkon Jézus sokféle neve volt a vezérfonalunk, figyelmes Szentírás olvasásra ösztönözve. Erről régebbi cikkünkben olvashattak, az eseményről készült képeket is ott tekinthetik meg.

A félévi értesítők kiosztása, a központi felvételik megírása után vidám mulatozással pihentek diákjaink. Hagyományainknak megfelelően külön volt alsós és felsős farsangi program. Felsőben igazi rongyosbál volt, a Somodi család jóvoltából fergeteges táncbemutatóval, hatalmas fánkversennyel és még azt is megmutathatta mindenki, hogy milyen ügyesen ropja a country táncot.

Farsang elmúltával csendesebb, tanulósabb napok, hetek következnek, de az igazi tavasz beköszöntével további számos érdekes eseménynek nézünk elébe.

 Válogatás az eseményekről készült fotókból:

pásztorjáték:

 

jótékonysági teadélután:

alsós farsang:

 felsős farsang:

fotók:

 felsős farsang:

videó:

Nézelődjenek kedvükre!

Gratulálunk eredményesen versenyző diákjainknak!

Részletek a képre kattintva.

A leendő elsősöknek még két alkalommal 2016. március 9-én és 16-án 17 órai kezdettel ismerkedő foglalkozást tartunk Langné Urbán Erzsébet és Hoffmanné Benke Ágnes tanítók vezetésével. A plakát itt látható!

Szeretettel várjuk a gyermekeket!

A képre kattintva „Olvasni jó” programunkról olvashatnak.