- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

Már csupán néhány nap és itt a karácsony. Emberek sokasága készülődik erre az ünnepre. Ki így, ki úgy. A nagyvárosban élők szembesülhetnek a lehetetlen közlekedési helyzettel, a zsúfolásig tömött bevásárlóközpontokkal. Mit is tehetünk, hogy a talmi csillogás, a bevásárlási láz ellensúlyozásaképp megmutassuk a ránk bízott gyermekeknek, hogy mást rejt igazán ez az ünnep. Megpróbálunk tenni mindenfélét, olyan dolgokat, eseményeket találunk ki, amelyekben részt venni jó. És azért a legjobb, mert másoknak is örömöt okoz.

 

„Betlehem kis falucskában” címmel betlehemkészítésre hívta, várta iskolánk mindazokat, akik szeretnek alkotni. Az esemény részleteiről a képre kattintva olvashat. 

A kiállítást az iskola énekkarosai és furulyaszakkörösei nyitották meg.

 Betlehemezés, pásztorjáték - Pásztorjáték nyugdíjas atyáknak

Tanulóink pásztorjátékkal ajándékozták meg a nyugdíjas atyákat Budapesten, a prímási palotában - adta hírül a Magyar Kurír 2016. december 19-én, hétfőn. A cikket itt olvashatják:

http://www.magyarkurir.hu/hirek/masodik-osztalyos-gyermekek-pasztorjatekkal-ajandekoztak-meg-nyugdijas-atyakat-budapesten

 Az eseményről videó is készült:

https://www.youtube.com/watch?v=C2j_W1hr38g&feature=youtu.be

 Fotók pedig a képre kattintva láthatóak.

 

Alsósaink nagy lelkesedéssel vesznek részt betlehemezésben, pásztorjátékban. Különböző intézményeket, többek között óvodákat látogatnak meg, ott már ők lehetnek a „nagyok.”
Ez most már hagyománynak tekinthető, hívják, várják kisdiákjainkat, ők pedig nagy örömmel készülnek erre az eseményre. Képek később lesznek megtekinthetőek a galériában.

Segítünk, ahol tudunk

Felsőseink minden évben vállalnak segítő tevékenységet, vagy valamely szervezet munkájába bekapcsolódva, vagy maguk által kitalált feladattal. Diákjaink nagyon lelkesen vesznek részt ebben, a tapasztalatokat az adventi időszak végén közkinccsé tesszük.

Angyaljárás és roráte

Természetesen idén is „dobozoltunk”. Készültek az ajándékcsomagok Böjte Csaba atya pártfogoltjainak, illetve testvériskolánk gyermekeinek.

És igen, korán kell kelni nagyon, de minden osztály volt rorátén, megtapasztalhatták a hajnali csöndes, álmos imádkozás élményét.

Kedves Szülők, köszönjük a sok segítséget, amit ebben az időszakban kaptunk és kapunk.

December 21-én Lelki napot tartottunk, amelyről az alábbi linken található képtár: 

Áldott, békés, szép karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk,iskolánk vezetősége és nevelői.