- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

Iskolánk a Zabosfa Kertész Kft., Borbás Marcsi és az egy.hu által kiírt pályázaton

ORSZÁGOS III. HELYEZÉST ért el

Nyeremény: 150.000 ft értékű eszköz-és vetőmagcsomag

Pályaműveink:

 

A sikeres pályázókkal készített interjút szeretettel osztjuk meg Önökkel. A teljes cikk szövegét ide kattintva tudják megtekinteni.

ÍZIG-VÉRIG TANÍTÁS, AVAGY LELKES LOKÁLPATRIÓTÁK A SIKER MÖGÖTT

– ÍGY ÖRÜLNEK AZ ISKOLAKERT-PÁLYÁZAT NYERTESEI

„Kiváltságos helyzetben lévő, egyházi fenntartású általános iskola a miénk, hatalmas kerttel, levendulással, két sportpályával, nagy játszótérrel, futósávval” – mondja büszkén Käfer György igazgató. Az iskolakertnek ugyan nincsenek konkrét előzményei, de ötletek már voltak korábban is. Két részben tervezik a kertészkedést: egyrészt egy virágoskertet szeretnének létrehozni, amelyhez már meg is van az alap, mellé pedig egy egyszerűbb veteményeskertet, amihez tereprendezés szükséges. Az iskolakerti foglalkozások a technikaóra keretében zajlanának.

Ebben az általános iskolában nemcsak a pedagógusok, hanem a gyerekek is nagyon aktívak voltak a pályázat során: maguk a gyerekek is beadtak egy külön pályázatot. Az iskolakerti tevékenységben 100-120 gyerek érintett, ők a legaktívabbak és számukra már az is hatalmas sikerélmény, hogy a pályázatuk elnyerte a zsűri tetszését és támogatását. Az iskolakert célja elsősorban a környezettudatos és az esztétikai nevelésre irányul: javuljon a gyerekek esztétikai érzéke, jobban vigyázzanak a környezetükre, kevesebbet szemeteljenek és felelősségtudatosan bánjanak egymással és a természettel."