- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

2020. július 13-tól július 17-ig Szabadifürdőn töltöttünk el egy szép, tartalmas hetet. A járványos „hangulat” ellenére 19 lurkó vett részt Ildi néni, Móni néni és jómagam kíséretével.

Megérkezésünk után elfoglaltuk szállásunkat, majd elindultunk felfedezni a környéket, a Balatont. Természetesen megtörtént az első fürdés is.

Megbeszéltük, hogy esténként összejövünk egy közös beszélgetésre és esti imára. Itt beszéltük meg a másnapi programot is. A történet folytatásához kattintson ide....

...

Kedves Szülők,

tanulóink az első tanítási napon  megkapják tankönyveik többségét. Azokat a tartós tankönyveket azonban, amelyeket már tavaly is használtunk, sajnos nem tudjuk most kiosztani. A könyvtár állományához még nem tudunk hozzáférni, de reményeink szerint mielőbb megoldódik ez a probléma is.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Nagy Andrea

Kedves Szülők!

Az alsósok a szülői értekezleten kapják meg, a felsősök az első tanítási napon hazavitték a Szimba 2017-18 tanévre szóló tanuló-baleset biztosításának nyomtatványát.

Aki kötni szeretne, a kitöltött űrlapot, értelemszerűen a választott csomaggal megjelölve és aláírva, ennek költségével szeptember 15-ig, péntekig juttassa el Arday Andrea testnevelő tanárnőhöz, vagy Cini nénihez a titkárságra!

A megkötött biztosítások szeptember 1-től élnek.

„Hordozzuk szívünkben Teréz anya mosolyát, és ajándékozzunk meg vele mindenkit!”

 

Szeptember 4-én vasárnap délelőtt Ferenc pápa szentté avatta Teréz anyát Rómában a Szent Péter téren.

A szentatya Teréz anyát példaként állítva elénk feladatot adott mindnyájunknak. E heti programsorozatunkkal mi is szeretnénk csatlakozni felhívásához.

Célunk, hogy iskolánk diákjai és a hozzánk tartozó családok megismerkedjenek Teréz anya életével és példájával, és segítsük egymást abban, hogy az ő mosolyát szívünkben hordozva megajándékozzuk embertársainkat.

Aki figyelmesen jár iskolánk falai között, 18 állomást végigjárva ismerheti meg, az irgalmasság gyakorlásában példaként előttünk járó Teréz anya életének egy-egy érdekes pillanatát.

A porta melletti vázából ki-ki hazavihet magával egy-egy gondolatot útravalóul. A kapu előtti keresztnél pedig Teréz anya 3 imáját helyeztük el, hogy az iskolánkba érkezők néhány percre megállva és elcsendesülve Teréz anya szavaival imádkozhassanak.

A programmal lehetőséget szeretnénk adni, hogy ily módon is csatlakozzunk az irgalmasság évéhez.

 

Marxer Judit néni

Tájékoztatásul küldjük a felső tagozat hétfői órarendjét!

5. osztály
 
1. matek
2. magyar
3. ének
4. hittan
5. természet ismeret
6. történelem
6. osztály
 
1. történelem
2. matek
3. angol/tesi
4. tesi/angol
5. rajz
6. rajz
7. osztály
 
1. ének
2. hittan
3. magyar
4. matek
5. angol/tesi
6. tesi/angol
 8. osztály
 
1. irodalom (Viczenik Anna nénivel)
2. ének
3. földrajz
4. nyelvtan (Rády Judit nénivel)
5. matek
6. fizika