- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

Mindenkinek áldott ünnepet kívánunk!

Olvassák szeretettel Viczenik Anna tanárnő gondolatait!

 „Harmatozzatok, magasságos Egek, s a felhők hozzák az Igazat!”

      Amikor felcsendülnek az adventi szentmiséken az eredetileg Izajás próféta könyvéből (Iz 45,8) való sorok különböző változatokban, tudjuk és érezzük, hogy közeledik a Megváltó születésére és ünnepére való várakozás, készület időszaka. Ahogy múlnak a hetek, az adventi koszorúk gyertyáinak fényessége egyre nő, s párhuzamosan a lelkünk, életünk sötétségeibe is egyre több a krisztusi fény.

      „Megszokott” adventünk sok tekintetben különbözik az eddigiektől, s a nem mindennapi helyzetben talán a szomorúság, szenvedés, aggodalom, kétely és bizonytalanság is jobban „megtalált” minket… Mi igaz, mi nem? Kiben bízhatunk, kiben nem? Ki törődik velünk, ki nem? Mi fontos, mi nem? Hatalmas „kijelentésáradat” minden közösségi felületen, platformon, médiumban, családban, közösségben, vírus- és egyéb témákban egyaránt. Zaj. Nem csend. Küzdelem. Kinek van „igaza”? Társasjáték minden korosztálynak, minden időben, minden témában, s mindig épp black friday-akcióban. Igen, az emberi igazság végtelenül szubjektívnek tűnik.  - De elég egyetlen valakit ismernünk, egy valakiben bíznunk ahhoz, hogy valóban az igazat tudjuk: ő maga AZ Igaz - Jézus, az Isten Fia. Isten Igaza, aki csendben, halkan, mint a harmat testesült közénk az Egekből, hogy életével, halálával és feltámadásával Isten gyógyítását, szeretetét, irgalmát, igazságát nyilatkoztassa ki nekünk. „A tények tények, az evangéliumi törvények törvények - de ítélni végső soron csak az ítélhet, aki maga az Igazság. A végtelen irgalom akarta így és a legfőbb szeretet. Pilátus kérdésére ezért felelt hallgatással Krisztus. (…) Mi mindennap válaszolunk Pilátusnak. Jézus helyettünk is hallgatott.” – írja Pilinszky János.

        Ha lelkünkben csendben maradunk és imádkozva készülünk, akkor az egyre közeledő karácsony fénye áthatol lassan a sötéten. Az ünnep az Igazzal való találkozást hozza, s Isten békéjével, határtalan szeretetével telik meg a szívünk.   

      Áldott további adventi készületet kívánunk Családjainknak!

 
 
Advent első vasárnapja előtt diákoknak, tanároknak egyaránt lehetőségünk volt egy kicsit kilépni a hétköznapi rutinból és igazán tartalmas programmal ráhangolódni a karácsonyt megelőző időszakra. Az alábbi fotók kis ízelítőt adnak a nap hangulatából. Köszönet a szervezőknek!

Kegyelmekben és szeretetben gazdag Karácsonyt és áldott Új esztendőt kívánok az iskola közössége nevében családjuknak! 

  1. január 3-án, szerdán reggel folytatjuk a tanévet!

Ezúton kérem, hogy 2018. január 8-án hétfőn, amennyiben lehetséges 14 órakor vigyék haza a gyermekeket, mert tanári továbbképzés lesz iskolánkban.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Käfer György

igazgató

Már csupán néhány nap és itt a karácsony. Emberek sokasága készülődik erre az ünnepre. Ki így, ki úgy. A nagyvárosban élők szembesülhetnek a lehetetlen közlekedési helyzettel, a zsúfolásig tömött bevásárlóközpontokkal. Mit is tehetünk, hogy a talmi csillogás, a bevásárlási láz ellensúlyozásaképp megmutassuk a ránk bízott gyermekeknek, hogy mást rejt igazán ez az ünnep. Megpróbálunk tenni mindenfélét, olyan dolgokat, eseményeket találunk ki, amelyekben részt venni jó. És azért a legjobb, mert másoknak is örömöt okoz.

 

„Betlehem kis falucskában” címmel betlehemkészítésre hívta, várta iskolánk mindazokat, akik szeretnek alkotni. Az esemény részleteiről a képre kattintva olvashat. 

A kiállítást az iskola énekkarosai és furulyaszakkörösei nyitották meg.

 Betlehemezés, pásztorjáték - Pásztorjáték nyugdíjas atyáknak

Tanulóink pásztorjátékkal ajándékozták meg a nyugdíjas atyákat Budapesten, a prímási palotában - adta hírül a Magyar Kurír 2016. december 19-én, hétfőn. A cikket itt olvashatják:

http://www.magyarkurir.hu/hirek/masodik-osztalyos-gyermekek-pasztorjatekkal-ajandekoztak-meg-nyugdijas-atyakat-budapesten

 Az eseményről videó is készült:

https://www.youtube.com/watch?v=C2j_W1hr38g&feature=youtu.be

 Fotók pedig a képre kattintva láthatóak.