- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

Alig két hónap telt el a tanévből és mégis nagyon sok esemény, élmény, történet, siker gazdagította iskolánk hétköznapjait. Az alábbiakban ezekről olvashatnak rövid híradást.

A képekre kattintva további képeket tekinthetnek meg az eseményekről.

 Október 3: ŐSZI KIRÁNDULÁS

 

Az őszi felsős kirándulás élményeiről Mihály Anna 5. a-s diákunk így mesél:

 „Kedd reggel az iskolában várakoztunk és kíváncsian találgattuk, hogy ki kivel kerül vajon egy csoportba. Egyszer csak jött Éva néni és Zsombor bácsi és kiderült, hogy nem ez következik, hanem azonnal indultunk a villamoshoz. A villamossal a vasútállomásig mentünk, onnan pedig vonattal Gödre. Ott elsétáltunk a kalandparkhoz és végre megtudtuk a csoportbeosztást. Én az egyes csapatban voltam és rögtön sárkányhajózni mentünk, ami jó volt, csak hideg volt a Duna. Mindenki kitartóan evezett.

A sárkányhajózás utána a mi csapatunknak ügyességi játékok következtek, volt célbadobás és mozgólépcsős játék, ami állítólag segíti a csapatszellemet.

A játék után a kötélpályához mentünk, de még azelőtt ebédeltünk. Először a kis kötélpályát próbáltuk ki és utána a magasan lévőt, fákra épített mindenféle létra volt meg akadályok. Én kétszer is végigmentem rajta. Rövid szünet után a GPS-es keresgélés következett. Az egyik lánynak egy GPS-t adtak, egy másiknak pedig egy válaszlapot. Őket kellett követnünk és kérdésekre válaszolnunk. Nekünk háromra sikerült.

Aztán pedig rohannunk kellett a vonathoz, hogy le ne késsük, úgyhogy nem is volt idő az eredményhirdetésre. (Mert ez egy verseny volt tulajdonképpen.) Végül másnap kiderült, hogy másodikok lettünk.

Szerintem nagyon jó kirándulás volt.” smile

  Október 2-6: HATÁRTALANUL- UTAZÁS FELVIDÉKEN ÉS KÁRPÁTALJÁN

Október 2-6. között 30 diákunkkal bejártuk az alábbi térképen látható településeket. Felejthetetlen élmény volt. A hagyományos beszámoló helyett olvassák az út szervezőjének Knotz Anikónak „kicsit másképp” beszámolóját. És persze meséljenek a képek!