- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

Tisztelt Szülők!

A jelentkezések során rögzített kérések és a tanítók és a vezetőség megbeszélése alapján kialakítottuk a szeptemberben induló két első osztály névsorát. A tanító nénik fogják osztályaikat keresni, hogy a tanév kezdete előtt mikor fognak esetleg közösség építési célból találkozni. A névsorokat ide kattintva tudják megtekinteni!

 

Üdvözlettel:

Käfer György - igazgató

Köznevelési Szakértő

Szent János Apostol

Katolikus Általános Iskola és Óvoda

1043 Budapest, Tanoda tér 6.

Tel: +361-3692148

Tisztelt Szülők!

Ide kattintva tekinthetik meg iskolánkba felvettek névsorát!

 

Hát ez is megvolt. Hónapokig tartó készülődés, előzetes fordulók, mecénások hete, segédek keresése, megannyi izgalom. Nagyszerű szervezés, gondos előkészületek, lelkes, buzdító közönség.

Hogyan is emlékszik a lovagi torna győztese, lovagrendünk második tagja, Valkóczi Gergő?

„ Nagyon jó volt a lovagi torna. A fordulók ugyan nehezek voltak, de megérte. A lovagi torna elején nagyon izgultam, az esélyeimet rontotta, hogy elsőként indultam, de ez javult, miután továbbjutottam. Szerencsére nem estem ki. A kidobóst Vincze Bánk, a segédem nélkül biztosan elveszítettem volna. Tetszenek a kiváltságok is, főleg az ebédlős.

Nagyon örülök, hogy LOVAG lettem! ”

Reméljük a következő ötödik évfolyamosok között is ilyen nemes és látványos lesz a küzdelem.                                                                                                        

(További képekért katt a képre)
N.A.

 

Május 11-én iskolánk alsó tagazota megrendezte a Madarak és Fák napi programját. A program keretén belül előzetesen két versenyt hirdettünk meg, melynek győzteseit a program zárásaként neveztük meg.

Eredményhirdetés adatai:
Műanyagkupakgyűjtő verseny:
Összesen 94 kg-ot gyűjtött az alsó tagozat. Ebből a legtöbbet gyűjtő osztály az 1.b, aki 25 kg kupakot gyűjtött. Jutalmul az osztály, a Tarzan Parkba mehet el.

Rajzpályázat:
Összesen 25 db pályamű érkezett be. A rajzpályázat első három helyezettje csatlakozhat a kupakgyűjtő verseny nyertes osztályhoz. 
I. helyezett: Csenopazov Tímea (4.a)
II. helyezett: Hábel Zoltán (3.c)
III. helyezett: Pintér Hanna (4.a)
Különdíjas: Hunyák Zsófia (2.a)                                                              

További képek itt:       https://photos.app.goo.gl/CERUXRchi3kwspxA7                   K.A.

„Vegyétek a Szentlelket!”  (Jn 20,22) – „Senki sem mondhatja magától: „Jézus az Úr!”, csak a Szentlélek által” (1Kor 12,3)

PÜNKÖSD VAN: A SZENTLÉLEK ELJÖVETELÉT, AZ EGYHÁZ ALAPÍTÁSÁT ÉS AZ EGÉSZ VILÁGHOZ SZÓLÓ „ÖRÖMHÍR-HIRDETÉS” KÜLDETÉSÉNEK (MISSZIÓ) KEZDETÉT ÜNNEPELJÜK. 

Talán furcsa, de számomra idén a három, evangélium előtt magunkra rajzolt kereszthez kapcsolódik ez az ünnep, mert „hozzátok intézett szavaim Lélek és élet” (Jn  6,63)  - mondja Jézus. Az evangélium előtti keresztvetés azt jelzi, hogy Krisztus szól hozzánk (szavak), az a Krisztus, aki meghalt és feltámadt (élet). A „hármas keresztet” Jézus tanítására vonatkoztatva a homlokunkra (értelmünkkel megismerjük), szánkra (megvalljuk), szívünkre (lelkünkbe zárjuk) rajzoljuk. HA VALÓBAN ÚGY TESZÜNK, AHOGY A LITURGIÁBAN EZT MOZDULATAINKKAL KIFEJEZZÜK, AKKOR TERET ENGEDÜNK ÉLETÜNKBEN A LÉLEKNEK.

Kérjük a Szentlelket, hogy lángoló, de nem pusztító tüzével bennünk éljen! Akkor tudunk majd az Atyával együtt alkotni, gondot viselni, türelemmel várni, megbocsátani, és Krisztus feltétel nélküli szeretetével szeretni, szenvedni, hinni, imádkozni, elfogadni, tanítani, gyógyítani…  -  vagy legalábbis lesz  kitartásunk és kedvünk ahhoz, hogy újra és újra megpróbáljuk!