- Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017

Tisztelt Szülők!

A tanévnyitó szentmise időpontját a járványügyi helyzet és az időjárási előrejelzések értelmében a következőképpen határoztuk meg: 

Augusztus 31-én hétfőn, 18 órakor lesz az Újpest Kertvárosi templomban az alsó tagozatosok (1 – 4. osztályosok) számára a tanévnyitó szentmise és az első osztályosok fogadása.

Szeptember 1-én, kedden reggel 8 órakor lesz szintén az Újpest Kertvárosi Templomban a felső tagozatosok számára a tanévnyitó szentmise.

Mindkét szentmisére családonként maximum két hozzátartozót várunk szeretettel!

A tanévnyitó szentmiséken kérjük, hogy a megszokott ünneplő ruhában (sötét alj, fehér felső és nyakkendő illetve sál) jelenjenek meg a tanulók és akinek van, vegyen fel orrot és szájat takaró maszkot. Kérem, használják a templomban kihelyezett kéz fertőtlenítőket!

Nyomatékosan kérjük, hogy csak olyan személyek vegyenek részt a szentmisén, akik az elmúlt 14 napban nem voltak kockázatos országban, nem voltak kapcsolatban covid fertőzésben szenvedő emberrel és nincs tudomásuk arról, hogy légúti megbetegedésük, lázuk lenne!

Szeptember elsején reggel a szokott rend szerint 7,45-ig várunk minden alsó tagozatos gyermeket az iskolába. Az első osztályosokat az eddigi szokás szerint szeptember 4-ig az osztályig kísérhetik a szülők, ezt kivéve a járvány helyzetre való tekintettel nyomatékosan kérjük, hogy a szülők lehetőleg csak az épület bejárati ajtajáig kísérjék a gyermekeket!

A héten elkészül az iskola járvánnyal kapcsolatos protokollja, melyről tájékoztatom Önöket!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Käfer György - igazgató

Tisztelt Szülők!

Szeretettel köszöntök minden régi és új családot az új tanév megnyitása alkalmából!

Intézményünk megkapta a hivatalos útmutatót a tanév elkezdésének feladatairól. A takarítás, fertőtlenítés zajlik az épületben.

Az első hivatalos, mindenkit érintő tennivaló, a szeptemberi ebédbefizetés.

Ennek időpontja:

Augusztus 25. 13.00-17.00, Augusztus 26. 7.30-13.00.

Pontos összegeket nem tudok most írni, mert az előző tanévről bent maradt összegek jóváírásra kerülnek. Az átutalással fizetők a számlát augusztus 27-én fogják megkapni.

Az iskolánkba újonnan beiratkozott gyermekek szüleit kérjük első alkalommal a készpénzes befizetési alkalmakra jöjjenek, az adatok és a számlaszám tisztázása után a továbbiakban számukra is biztosított lesz az átutalásos fizetés igény szerint,

A központi utasítások értelmében kérjük, hogy a szülők az iskolaépület területére csak védőmaszkban lépjenek be, használják a portánál elhelyezett kéz fertőtlenítőt!

A tanévnyitó szentmise augusztus 31-én délután lesz, helyszíne és időpontja még nem tisztázott. Függ az aktuális járványügyi helyzettől, és az időjárástól, mivel szeretnénk szabad téren tartani.

Szeptember elsején reggel a szokott rend szerint 7,45-ig várunk minden gyermeket az iskolába. Az első osztályosokat az eddigi szokás szerint szeptember 4-ig az osztályig kísérhetik a szülők, ezt kivéve a járvány helyzetre való tekintettel nyomatékosan kérjük, hogy a szülők lehetőleg csak az épület bejárati ajtajáig kísérjék a gyermekeket!

Az ünnepekre jó pihenést kívánok, és amint újabb információk adódnak, azokról azonnal tájékoztatom Önöket!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Käfer György - igazgató

7A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. 8Mert némelyik a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. 9Egyik ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. 10Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta. 11De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.”

                                            Pál első levele a korinthusiakhoz 12. fejezet

Hétfőtől ismét benépesülnek a folyosók, a tantermek. Szeretettel és kíváncsian várjuk diákjainkat: ki mennyit nőtt a nyáron, milyen élményekkel, vágyakkal, elképzelésekkel, aggodalmakkal tér vissza a nyári szünidőről.

 De egy kicsit még idézzük fel a nyári napokat! A képre kattintva megtekinthetik iskolánk felsős nyári táborának képeit.

Tisztelt Szülők!

A kivitelező és a műszaki ellenőr a mai napon engedélyezte a tervezett időpontban a tanév megkezdését: szeptember 3. hétfő.

Ennek értelmében az ebédbefizetések pontos összegét elküldtem az iskolai levelező listára, valamint, ide kattintva is elolvashatják.

Az ebédbefizetés augusztus 28-án kedden 13.00 - 17.00 óráig és 29-én szerdán 7.30 - 12.00 óráig lehet személyesen befizetni, illetve az augusztus 27-e után elküldött számlák alapján utalható lesz az összeg. A személyes befizetés az óvodában lesz IV. Erzsébet utca 30.

A tanévnyitó Veni sancte augusztus 31-én, pénteken 17 órakor lesz, a kertvárosi templomban lesz (IV. Rákóczi tér 4-8.)

Üdvözlettel: Käfer György

Gőzerővel folyik az iskola felújítása, ezért az augusztus 8. szerdai napon az ügyeletet az óvodában tartjuk 9-13 óra között. (Budapest IV. Erzsébet utca 30.)

Käfer György

Jászberény

Környezetvédelmi nap

Sportnap

Nyári tábor; A táborról a képeket itt tekinthetik meg!

Egészségnap

Tájékoztatás a tankönyvekről itt!

SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEK IDŐPONTJAI

 

SZEPTEMBER 4. HÉTFŐ

SZEPTEMBER 5. KEDD

SZEPTEMBER 6. SZERDA

16.00.

 

6. OSZTÁLY

 

16.30.

5./A OSZTÁLY

2./B OSZTÁLY

1./B OSZTÁLY

3./A OSZTÁLY

3./C OSZTÁLY

4./A OSZTÁLY

17.00.

2./A OSZTÁLY

8. OSZTÁLY

5./B OSZTÁLY

4. /B OSZTÁLY

1./A OSZTÁLY

17.30.

3./B OSZTÁLY

 

7. OSZTÁLY

Köztudott, hogy az igazi pedagógus nemcsak szavaival, hanem tetteivel is példát állít tanítványai elé. Olykor a tettei még meghatározóbbak lehetnek, mint szavai…

Az elmúlt hónapokban iskolánk egyik pedagógusa, Arday Andi néni – testnevelő - szavak nélkül állított példát mindnyájunk elé lemondás, akarat, kitartás és alázat terén.

Andi néni még télen elhatározta, hogy úszó múltját felelevenítve (válogatott úszó volt fiatalon) ismét „vízre száll”, hogy az elérhető közelségben, azaz Budapesten megtartott nyári vizes vb szenior ( Fina Masters) részlegének aktív részese legyen. Az elképzelést tettek követték, azaz hajnali ébresztők sötétségben, hidegben, forróságban; napi 3-4-5 km úszás még a tanítás előtt; száraz edzések, pl. kerékpáron…és még a fagyiról is le kellett mondani…

Tette mindezt úgy, olyan csendben, hogy környezte mit sem észlelt ebből.

Célkitűzése nem a dobogó volt, hanem az, hogy ismét bekerüljön az úszóvilág áramába, s megjavítsa addigi legjobb szenior idejét.

Andi néni 200 háton és 200 gyorson bizonyította – nagyszámú szurkoló családtag, kolléga, tanítvány előtt a Duna Arénában -, hogy a befektetett energia, idő és a sok lemondás mindig meghozza a gyümölcsét: mindkét versenyszámban 15 másodperccel!!!! javított addigi legjobbján, hátúszás futamában szinte unatkozott az utolsó 50 méteren, olyan fölénnyel nyerte.

Összesített eredménye dobogó nélkül is kitűnő lett.

Gratulálunk Andi néninek, büszkék vagyunk nem elsősorban az eredményére, hanem arra, ahogyan az odáig vezető utat végigjárta, s ezzel kivívta azt, hogy iskolánknak SAJÁT BAJNOKA legyen!

 

 Rády Judit igh.

Budapest, 2017. aug. 26.

Az első két tanítási napon az alsó tagozatosoknak négy illetve öt, a felső tagozatosoknak 6 órájuk lesz. (A csengetési rend honlapunkon megtekinthető.) Annak a diáknak, aki ezen a két napon nem marad a délutáni foglalkozásokon (napköziben , tanulószobán) és egyedül jár haza, legyenek szívesek kikérőt írni, mert csak így tudjuk elengedni őket az iskolából. 

Köszönjük.

Az ebédbefizetés rendje, időpontjai, kedvezmény igénybevétele megváltozott. Kérem, alaposan tanulmányozzák végig az itt található tájékoztatókat!

Tisztelt Szülők!

 A legfontosabb:

 A tankönyvosztás ideje az első tanítási nap.

 A hittankönyveket a tankönyvosztáskor nem kapják meg a tanulók, erre később kerül sor.

  További információkért ide kattintson!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2016/2017-es tanévben a Kelló bankszámlaszáma, melyre a tankönyv befizetéseket/utalásokat küldhetik a következő:

64400068-30107825-11100049

A korábbi évekből esetleg megmaradt sárga csekkeket befizetésre használni már nem lehet.

A tanév végéhez elérve a nyár előtti utolsó hírlevélben a tudnivalókról az alábbiakban tájékoztatom Önöket! 

  • Az iskolában június 24-ig lesz délelőttönként irodai szolgálat, akinek még elintéznivalója van, ezeken a napokon talál meg minket 9-14 óra között.
  • Nyáron két alkalommal: július 13, és augusztus 10. szerdai napokon lesz irodai ügyelet 9-13 óra között.
  • A következő tanévre az étkezési befizetés augusztus 30,31-én lesz, az összegekről minden család kap majd tájékoztatást.
  • A tanévnyitó szentmise és ünnepség augusztus 31-én szerdán 18 órakor lesz a Kertvárosi Templomban!

 Minden családnak nyugodt, sok szép közös élménnyel teli nyári szünetet, szép élményeket kívánunk!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Käfer György – igazgató